oxoweb918273

Oudercursus

Creatief omgaan met hoogbegaafdheid in het gezin’

In elke casus waar wij bij betrokken worden kijken we naar alle factoren rond het kind. We ondersteunen dan ook de ouders. Dat doen we groepsgewijs omdat ouders veel steun hebben aan collega-ouders die met dezelfde bijltjes hakken.

Binnen de cursus gaan we met ouders in gesprek over de opvoeding van hun begaafde kinderen. Hierbij geven we praktische handvatten over door ouders ingebrachte opvoedingssituaties én tips voor samenwerking met school. Pijlers van de oudercursus zijn:

Opvoedbehoeften van (hoog)begaafden; wat is er anders (en waarom)

Constructieve communicatie; hoe doe je dat (en oefenen)

Coaching van het (hoog)begaafde kind (en eigen leerpunten ontdekken)

Er hebben inmiddels ouders aan de cursus deelgenomen met kinderen van anderhalf jaar oud tot en met twintigers. Onze aanpak werkt voor alle leeftijden. Wij gaan er vanuit dat beide ouders/partners deelnemen.

De oudercursus is ontwikkeld in samenwerking met een psycholoog. 

De oudercursus bestaat uit vijf avondbijeenkomsten van ongeveer tweeënhalf uur. Bij 4 duo-inschrijvingen gaat de cursus door. Het maximum aantal duo-inschrijvingen is 6 (dus 12 personen). Wij kunnen de oudercursus ook op locatie geven, bijvoorbeeld op de school van uw kind.

Review juni 2020:

"We hebben heel fijne cursusavonden gehad. Veel verhelderende en nuttige informatie gekregen en ook praktische tips. De openhartige en herkenbare verhalen van de andere ouders deden ons ook goed. Ontzettend veel geleerd en we zouden graag op de hoogte blijven van een vervolg!"

De vervolgcursus gaat dieper in op coachen en daarvoor werken we samen met Frederique van der Heijde (FrederIQ).

Meer informatie kunt u vragen via onze contactpagina.