oxoweb918273

Oudercursus

Creatief omgaan met hoogbegaafdheid in het gezin’

Binnen de cursus gaan we met ouders in gesprek over de opvoeding van hun begaafde kinderen. Hierbij geven we praktische handvatten over door ouders ingebrachte opvoedingssituaties én tips voor samenwerking met school. Behandeld worden:

Opvoedbehoeften van (hoog)begaafden; wat is er anders (en waarom)

  • Omgaan met autonomie en zelfbepalend gedrag
  • Van weerstand naar meegaand

Constructieve communicatie; hoe doe je dat (en oefenen)

  • Eigen drijfveren inzichtelijk maken
  • Verantwoordelijkheidsgevoel voor eigen gedrag ontwikkelen

Coaching van het (hoog)begaafde kind (en eigen leerpunten ontdekken)

  • Serieus nemen van de behoeften van het kind
  • Het kind stimuleren om ‘zichzelf te verbeteren’

Er hebben inmiddels ouders aan de cursus deelgenomen met kinderen van anderhalf jaar oud tot en met twintigers. De door ons voorgestelde aanpak werkt voor alle leeftijden. Wij gaan er vanuit dat beide ouders/partners deelnemen.

De oudercursus is ontwikkeld door Lisanne van Nijnatten en Jet Barendrecht. Lisanne is psycholoog (voorheen Edu&ik) en heeft met haar wetenschappelijke inzichten bijgedragen aan de inhoud. De cursus op school wordt gegeven door Jet Barendrecht, werkzaam binnen Slimpuls. Haar ervaringen als gezinsbegeleider, schoolbegeleider en opleider HB Consultancy staan garant voor een brede expertise.

De oudercursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten van ongeveer tweeënhalf uur. Bij 8 duo-inschrijvingen gaat de cursus door. Het maximum aantal duo-inschrijvingen is 10. Wij kunnen de oudercursus ook op locatie geven en zelfs op de school van uw kind.

Review juni 2020:

"We hebben drie heel fijne cursusavonden gehad. Veel verhelderende en nuttige informatie gekregen en ook praktische tips. De openhartige en herkenbare verhalen van de andere ouders deden ons ook goed. Ontzettend veel geleerd en we zouden graag op de hoogte blijven van een vervolg!"

De vervolgcursus gaat dieper in op coachen en daarvoor werken we samen met Frederique van der Heijde (FrederIQ).

Meer informatie kunt u vragen via onze contactpagina.