oxoweb918273

ouderavonden

Slimpuls geeft informatieavonden voor ouders op scholen. De school kan hiervoor contact opnemen via de contactpagina.

Daarnaast kan het prettig zijn om als ouder van (hoog)begaafde kinderen met andere ouders van gedachten te wisselen hoe het is om ouder te zijn van zo'n kind. Soms kun je onzeker zijn over situaties waarin je kind anders reageert dan je verwacht. Met andere ouders praten over wat wel werkt en wat niet kan erg inspireren.
Op deze ouderavond kan Slimpuls bijvoorbeeld meer informatie geven over het topdown denken van begaafde kinderen (waar je als ouder in de opvoeding mee te maken krijgt) en de daarmee samenhangende topdown leerstijl. Of meer uitleg geven over lagere en hogere orde denkvragen. Of u wilt kennis maken met de methodiek van How2Talk2Kids, positieve communicatie die goed aansluit bij begaafde kinderen. Maar ook specifieke, meer persoonlijke punten kunnen op deze avond meer aandacht krijgen. Misschien worstelt u met vragen als: hoe motiveer ik mijn kind als ie alles op zijn sloffen voor elkaar krijgt of hoe pak ik een gesprek aan met school als ik ontevreden ben over de begeleiding. 

Slimpuls biedt de mogelijkheid om een ouderavond thuis te organiseren met ouders uit uw eigen regio. Onze werkwijze is dat een van de ouders als gastgezin optreedt. In overleg met Slimpuls wordt er een datum afgesproken waarna u zelf de belangstellenden voor de ouderavond kunt uitnodigen.

Geïnteresseerde ouders kunnen informatie aanvragen via het contactformulier.