oxoweb918273

Diensten

Slimpuls groeit met de tijd mee en ontwikkelt haar cursusaanbod voortdurend. De nieuwste inzichten worden in bestaande cursussen verwerkt. In de meeste gevallen hebben we eerst een (voor u vrijblijvend) intakegesprek om uw behoefte te peilen. U ontvangt dan een op maat gesneden offerte van ons.

Wij bieden diensten voor kind, ouders en school.

NIEUW: Verdieping van de Slimpulsaanpak-map
Op veel scholen is de verrijkingsmap van Slimpuls ingevoerd. Wanneer dit organisatorisch goed loopt kan de volgende stap worden gezet, waarbij de leerling een actieve rol gaat spelen in het vinden van uitdaging. Door een koppeling met de Doelen- en vaardighedenlijst krijgt de Slimpulsaanpak een nieuwe dimensie.

Dropout traject
Helaas kunnen ook begaafde leerlingen in een drop-out situatie terechtkomen. Zonder perspectief zitten ze vaak doelloos thuis. Ze worden als groep thuiszitters erkend door de kinderombudsman. Snel en doortastend handelen is geboden. Vaak is de relatie met school dusdanig verstoord dat óf de aanpak fundamenteel moet veranderen (zoals een op maat gesneden programma) óf een traject buiten school moet worden uitgezet. Lees meer onder THUISZITTERS.

Intelligentieonderzoek via Slimpuls
Na lang zoeken hebben we in 2013 een kinder- en jeugdpsycholoog gevonden waarmee we graag samenwerken. Zij gebruikt de nieuwste intelligentietest (RAKIT-2) die door de COTAN beter is beoordeeld dan de WISC lll. Het intelligentieonderzoek, dat door onze nieuwe collega drs. Lisanne van Nijnatten wordt uitgevoerd, is een welkome aanvulling op het leerlingconsult.