fréderique van der heijde

Voordat ik Jet ontmoette had ik al veel persoonlijke affiniteit met het thema hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. In mijn werk als (loopbaan)coach krijg ik regelmatig te maken met de problematiek van hoogbegaafdheid binnen organisaties. Werknemers die worstelen met hun eigen begaafdheid en werkgevers die niet weten hoe ze deze werknemers het beste kunnen aansturen. Inmiddels heb ik mij steeds verder gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en ervaar ik elke keer weer hoezeer dit thema bij mij past. Daarom bij mij geen enkele aarzeling maar een volmondig JA! toen Jet me vroeg om de dienstverlening van Slimpuls met coaching te komen versterken.

Voor Slimpuls coach ik leerkrachten, ouders en kinderen om beter te leren omgaan met (eigen) hoogbegaafdheid. Daarnaast verzorg ik onderdelen van de Teamcursus en de cursus Leren leren op basisscholen. Ook coach ik (hoog)begaafde medewerkers van organisaties en betrokken leidinggevenden 'hoe om te gaan met deze waardevolle werknemers binnen de organisatie'. Ten slotte ben ik tevens gecertificeerd coach voor Ik leer anders, methodiek voor begeleiding van beelddenkers.

Een inspirerende rol die mij nog dag aan dag veel voldoening geeft! Het is verrassend te ervaren dat er vaak weinig nodig is om mensen weer in hun kracht te krijgen; de weg terug is vaak dichtbij maar niet altijd even makkelijk te vinden.

In mijn coaching maak ik onder meer gebruik van Ik leer anders, Kids Skills en How2talk2kids.


RECENTE ACTIVITEITEN:

Ontwikkelen coachingstrajecten voor ouders van begaafde kinderen
Ontwikkelen coachingstrajecten voor leerkrachten van begaafde kinderen
Ontwikkelen coachingstrajecten voor begaafde kinderen
Coaching medewerkers/management binnen organisaties hoe om te gaan met (eigen) hoogbegaafdheid
Enthousiasmeren van scholen voor begaafdenbeleid (acquisitie)
Netwerk onderhouden van belangrijke contacten voor Slimpuls
PR. werkzaamheden voor Slimpuls
 

IN CHRONOLOGISCHE VOLGORDE WAS/BEN/DEED/DOE IK:

Eigenaar FrederIQ, coaching en begeleiding rondom het thema (hoog)begaafdheid
Senior Mobiliteits Coach bij Leeuwendaal BV (arbeidsmobiliteit)
Projectleider Mobiliteit bij de Sociale Verzekerings Bank
Re-integratiecoach bij Randstad HR Solutions